xtecat BiN gmail BiN Accés moodle Accés weeras Accés clickedu 

©2014 - Institut de BRUGUERS | Tots els drets reservats

Canal YouTube de Robòtica


Teniu a la vostra disposició el Canal YouTube Robòtica al Bruguers on trobareu videos de totes les activitats que es van fent durant el curs.


Presentació del projecte


El Departament de Tecnologia ha decidit emprendre un nou projecte d’innovació educativa a l’ESO. A partir de la idea “Imagina, programa i comparteix” volem introduir als alumnes de l’ESO en l’apassionant món de la Robòtica.
Els motius que justifiquen aquest projectes són innumerables, però alguns poden ser:

  • La robòtica com a element motivador.
  • Treballar les competències bàsiques.
  • Donar cabuda a la creativitat en el currículum.
  • Potenciar el treball col·laboratiu, la iniciativa, la responsabilitat i el lideratge: eines fonamentals pels futurs emprenedors.
  • Aprendre a resoldre problemes complexos a partir d’exemples senzills.
  • Aprenentatge de continguts transversals.

Els membres del Departament estem molt engrescats amb aquest Projecte de Robòtica i esperem poder transmetre aquest esperit i aquesta il·lusió a tots els nostres alumnes.
També volem que sigui un projecte obert a tota la comunitat educativa del nostre o d’altres centres, treballant en xarxa per la transmissió de coneixement.

L’institut Bruguers participa en el projecte: Impulsem la Robòtica


El nostre institut ha estat seleccionat per formar part d’aquest interessant projecte de Robòtica que té com a finalitat donar un impuls a l’ús d’aquesta eina pedagògica tant important. Aquest projecte es complementarà amb el de Robòtica Educativa que ja estem impulsant des de fa més d’un any en el nostre institut.
Us expliquem breument en que consistirà el projecte Impulsem la Robòtica.

Introducció

Actualment la robòtica educativa ha esdevingut una activitat reeixida que parteix d’una llarga tradició del nostre país, amb la implicació de centres educatius i de professorat que han anat evolucionant seguint diferents tecnologies i metodologies. Aquestes accions han estat en la línia de desenvolupament competencial del currículum de Tecnologies i han anat obrint diversos camins per desvetllar l’interès de l’alumnat envers els temes científics i tecnològics per orientar-los cap a estudis i professions d’aquest àmbit.

El projecte “Impulsem la robòtica” esdevé una oportunitat per aprofundir de forma sistemàtica en el desenvolupament d’un conjunt d’activitats orientades al treball per projectes sobre la plataforma Arduino. L’objectiu és formar l’alumnat i el professorat des d’una perspectiva oberta i activa, en plataformes obertes sota el concepte de programa.

El model educatiu

El model educatiu que sustenta aquest projecte convida als participants a emprar una metodologia activa basada en projectes i en l’experimentació. El projecte està plantejat com un viatge educatiu, on els participants aprenen la tecnologia i aborden activament el procés d’aprenentatge basat en projectes.

L’experiència educativa es realitza en base a un kit que conté tots els components per realitzar i construir els experiments, d’una plataforma en línia amb tota la documentació i un entorn web que permet als participants compartir continguts en forma de blogs, tutorials i fòrums.

Blog de RobòticaGeneAjGvminesGvelbruguersGvTV


Ves al principi